OM

Jeg er billedkunstner og jeg hedder Jane Andersen, ikke så kunstagtigt, men det hedder jeg altså.
Min alder… pyt med den, over 50, men jeg holder mig godt, og jeg bliver kun dygtigere.

Jeg ved godt hvorfor jeg er blevet kunstner, det er fordi, det er det eneste jeg kan, altså være kreativ. Jeg har en meget introvert personlighed, og rakte aldrig fingeren i vejret i skolen, og dermed lærte jeg ikke så meget, for jeg skal have tingene at vide mindst 3 gange før jeg forstår, og jeg vil helst ikke være til besvær, så det blev mest til tegninger. Jeg er af den slags der først griner af en vits efter 5 minutter, da den lige skal oversættes til billeder inde i mit hoved, det kan godt være lidt pinligt nogle gange, men har lært at acceptere at det er sådan jeg er, man kan jo ikke være rigtig god til det hele.

UDDANNET DEKORATØR

Jeg har haft et spændende arbejdsliv sideløbende min kunstneriske udvikling.
Er uddannet dekoratør i 1995 hvor jeg har med denne baggrund rejst en del rundt i verden, som Dubai, Oman og Taiwan for at indrette store møbelforretninger.

Jeg har senere indrettet en stor livstilsbutik som blev kåret som årets detailbutik i 2011.
I nogle år arbejdede jeg som selvstændig stylist, de fleste af mine kunder var møbelkæder hvor jeg stylede boligkataloger.

MADNØRD

Jeg har altid været en lille madnørd, og hvis jeg kunne ville jeg uddanne mig til kok, men det var der ikke været råd. Jeg fik heldigvis den ide for 6 år siden at jeg ikke behøvede en uddannelse for at arbejde med mad. Derfor søgte jeg et job i en kantine, og der startede min karriere i fødevarebranchen. Med jobtitler som køkkenassistent, kantineleder, kok, køkkenchef, produktudvikler, cater og sidst foodstylist, har jeg virkelig lært denne branche at kende. Det er en hård branche sådan rent fysisk, derfor har jeg nu valgt et 20 timers job i en kantine med knap så meget ansvar, så jeg også har energi og overskud til mig og min kunst.

PERFEKTIONIST

Min nørdede tilgang til mine interesser sker helt på automatik, hvis det interesserer mig at lære at male portrætter, bliver jeg ved til jeg er tilfreds, men jeg bliver aldrig tilfreds, derfor bliver jeg rigtig dygtig til det, for jeg stopper aldrig med at øve mig og mange værker er blevet malet over. Det har taget mig 10 år inden jeg synes at jeg var dygtig nok og kunne tage imod bestilling af et portræt. Men det handler også langt af vejen om min perfektionisme og præstationsangst, ikke altid så godt, for dette giver søvnløse nætter og angst, sådan er det også at være mig.

Jeg har malet siden min datter Frederikke blev født, det er 23 år siden, hun sov konstant, så min barsel gik også med at lære at male på lærred med pensler. Jeg blev ret overrasket over hvor svært det egentlig var, men jeg gav ikke op og har kun udviklet mig sideløbende mine kreative jobs. Jeg har en uddannelse som dekoratør og stylist, men har de sidste 6 år levet af min kreative mad, både som produktudvikler, foodstylist og hende bag gryderne i kantinen. Mad er også en stor passion for mig, her bevæger jeg mig også i mange verdener.

DET KREATIVE VÆRKSTED

Silkeborg er min by, her har jeg boet siden jeg flyttede hjemmefra som 18årig, og jeg tænker ikke at jeg nogensinde kommer herfra, jeg elsker min by. Mit atelier eller værksted ligger midt i Silkeborg. Vi er tre kreative piger, Rikke Ryge og den anden Rikke Kloster, vi deler de skønneste lokaler på 1. sal. Her hersker de bedste energier og stor kærlighed til det kreative, derfor hedder stedet DET KREATIVE VÆRKSTED.

KIG IND I MIT VÆRKSTED

Alle mine værker er for øvrigt til salg, eller kan udstilles. Giv mig et skriv eller et ring hvis du finder noget du vil se nærmere på, eller hvis du har brug for en dialog vedr. et evt. portræt du gerne vil have malet, jeg har som sagt mange gode ideer.

MATERIALER

Mit materialevalg er både på lærred og papir. På lærredet arbejder jeg med akryl. Jeg holder meget af at arbejde med akryl, da det tørre hurtigere og jeg kan selv bestemme letheden og ønsker ofte en transparent effekt, hvor man kan fornemme de mange lag i strøgene. Mine akvareller kræver en anden teknik, men igen elsker jeg letheden i de transparente lag . Her bruger jeg 300 g akvarelpapir og tush samt akvarel farver. Se mit udvalg af paperwork her.

PORTRÆT PÅ BESTILLING

Jeg maler portrætter på bestilling, se mere her. Sammen hjælper jeg kunden med at finde det helt rigtige foto. Det er vigtigt at der er dynamik og bevægelighed i foto’et, så jeg kan skabe et levende portræt, som jeg selv kan stå inde for. Minimumstørrelse er 80 X 80 cm…


CV · Jane Andersen (f.1971)

Janes univers spænder vidt. Fra den blide poetiske og sødmefyldte sommerfugleserie hvor maleriet fortæller eventyr i den luftig alfeagtig verden, til de bragende expressive farvemættede billeder hvor der baldres på stortromme og truttes højt i trompet.

Jane maler sine farverige malerier med stor spontanitet, og lader sine følelser og tanker være katalysatoren. Og der blir ikke sparet på noget glæde og latter – sorg og vrede – kærlighed til mennesker og natur danner et samlet indtryk af en sprudlende kreativitet og en livsfortærende kunstner med stor nysgerrighed og glæde ved tilværelsen og den verden vi lever i Jane er uddannet indretningsarkitekt og grafisk designer.

Hun har deltaget på kunstmesser og udstillet mange steder i landet.

UDSTILLINGER

– Galleri Carpe Diem Viborg
– Psykiatrien Gjellerup
– Brix Silkeborg
– Åbne Atelierdøre Silkeborg 2010
– Krifa Randers
– Medborgerhuset Silkeborg
– Kulturspinderiet Silkeborg
– kunst og boligmesse Randers
– Psykiatrien Silkeborg
– Tvillum Scanbirks Kunstforening
– Inbohome Sabro
– Filmbyens kunstforening Århus
– Qvadrart kunstgruppe
– Artville kunstmesse København
– Kulturspinderiet Silkeborg
– Rygcenter Silkeborg
– Kunst Mad og Vin København
– Galleri Habsø
– Galleri Kunstcentrum
– FSL Risskov
– College 360 Silkeborg
– Åbne Atelierdøre 2018
– Åbne Atelierdøre 2020
– Galleri Uggerby Lønstrup 2018
– Muskelsvindsfondens kunstforening Århus
– Rotery
– Kvindemessen Silkeborg
– RIBU – inventar snedkeri A/S
– Art Nordic exhibition 2014
– Art Nordic exhibition 2015
– Art Nordic exhibition 2016
– Sct. Maria huset Vejle

Leave a Reply