OM

Her fortæller jeg lidt om min baggrund

JANE A ART

VIL IKKE VÆRE I VEJEN TYPEN

Jeg er slet ikke i tvivl om hvorfor jeg er blevet kunstner. det er simpelthen fordi min hjerne ikke er designet til størstedelen af det man lære i skolen. Med et meget introvert sind, og en “ikke vil være i vejen” type opgav jeg at følge med i skolen. Eller rettere det gik simpelthen for stærkt til at jeg kunne følge med. Jeg skal helst have tingene 3 gange inden det fiser ind. Så det blev mest til tegninger. Jeg griner som regel først af en vittighed efter 5 minutter, den skal lige oversættes til billeder i mit hoved først. Det har sat mig i flere ydmygende situationer, men jeg har efterhånden accepteret, at det er sådan jeg er, man kan jo ikke være rigtig god til det hele.

UDDANNET DEKORATØR

Jeg fandt tilfældigt ud af at jeg skulle uddanne mig til dekoratør. I min tid som butikslærling gik det op for mig at jeg bedst trivedes i vinduerne. Jeg bakkede nærmest når der kom kunder ind i butikken. Derfor tog jeg uddannelsen som dekoratør efter jeg var udlært som salgsassistent.
Det var i 1995 jeg var færdigudlært som dekoratør. Jeg havde en spændende stilling, hvor jeg rejste en del rundt i verden, så som Dubai, Oman og Taiwan mm. hver indrettede jeg store møbelhuse.

Senere indrettede jeg b.la. en stor livstil butik i Århus, THE VIC SHOP. Den blev simpelthen kåret som årets detailbutik i 2011. Det var noget af en anderkendelse at have på sit CV.
Jeg arbejdede også som selvstændig stylist i nogle år. De fleste af mine kunder var møbelkæder hvor jeg stylede boligkataloger. Jeg havde også en hel del indretninger i private hjem.

MADNØRD

Jeg har altid været lidt af en madnørd. Hvis jeg havde haft økonomi til det, havde jeg uddannet mig til kok i en alder af 40. Men det kunne jeg slet ikke overskue, derfor fandt jeg ud af at man sagtens kunne arbejde med mad uden en faglig uddannelse. Efter at have deltaget i en hel dags audition til DEN STORE BAGEDYST fik jeg blod på tanden, og søgte job i en kantine. Der fik jeg hurtigt ansvaret for bagningen. Her startede min karriere i fødevarebranchen. Med jobtitler som køkkenassistent, kantineleder, kok, køkkenchef, produktudvikler, cater og sidst foodstylist, har jeg virkelig lært denne branche at kende. Det er en vild branche, hvor ikke to jobs er ens. Jeg har arbejdet lige fra 100 timer om ugen, til nu en 20 timers stilling i en kantine. Det har jeg valgt så jeg også har overskud til min kunstneriske udfoldelser.

HVORFOR IKKE FLERE STILARTER?

Min nørdede tilgang til mine interesser sker helt på automatik. Eksempelvis havde jeg efter ca. 10 år som billedkunstner en drøm om at lære at male ansigter. Jeg havde et stort lærred stående på 150X150 cm, mit datter blev snart 18, så hvorfor ikke male et kæmpe portræt af hende som udsmykning til hendes fest. Det jeg ikke lige var klar over var at det kunne man ikke bare, jeg kunne i hvertfald ikke. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi regnet med at noget kunne være SÅ svært, selvom jeg havde et billede at se efter. Jeg blev stædig, så stædig at jeg 7 år efter først havde så meget tro på mig selv at jeg kunne male portrætter på bestilling. Hvis der er noget jeg vil lære, går jeg i hyperfocus og bliver ved til jeg kan. Det heldige er at jeg bliver aldrig tilfreds, derfor bliver jeg ved og ved, og bliver rigtig dygtig. Mange portrætter er blevet malet over med tiden, fordi det skal være som jeg ser det i inde i mit hoved.

Jeg har nu malet i 23 år, og finder stadig på nye udtryk der skal prøves. Det er vel set i kunstnerbranchen at man holder sig til et udtryk, og bliver kendt og anderkendt for sin helt egen stil. Min udfordring er ikke at finde en stil som er mig, men at arbejde KUN med en stil, det er en kæmpe udfordring. Jeg får konstant nye ideer, og hvis jeg ikke prøver det af, begynder det at klø i hele kroppen, og jeg kommer til at kede mig. Så jeg har affundet mig med at jeg er en lidt atypisk kunstner der har flere forskellige udtryk, og flere maleriserier.

MATERIALER

Jeg arbejder både på lærred og papir, og bruger flere forskellige materialer og teknikker.
På lærredet er det mest akryl. Jeg elsker at arbejde i tynde lag, så man kan se lagene gennem hindanden. Specielt i mine ansigter holder jeg meget af at man fornemmer de mange lag maleriet indeholder og dybden i de mange strøg.
Materialerne er af bedste kvalitet, om det er lærred og maling.

Mit arbejde på papir kræver en lidt anden teknik, men igen elsker jeg letheden
og det transparante udtryk. Jeg bruger akryl, akvarel, tush og kridt på 300 g papir.
Se mit udvalg af paperwork her.

PAPERWORKS

PORTRÆT PÅ BESTILLING

Jeg laver gerne portrætter på bestilling. Sammen hjælper jeg kunden med at finde det helt rigtige foto. Det er vigtigt at der er dynamik og bevægelighed i foto’et, så jeg kan skabe et levende portræt, som jeg selv kan stå inde for. Minimumstørrelse er 80 X 80 cm…
se mere om portræt på bestilling her.

DET KREATIVE VÆRKSTED

Silkeborg er min by, her har jeg boet siden jeg flyttede hjemmefra som 18årig, jeg elsker min by.
Mit atelier eller værksted ligger midt i Silkeborg. Vi er tre kreative piger, Rikke Ryge og Rikke Kloster, og mig, vi deler de skønneste lokaler på 1. sal. Her hersker de bedste energier og stor kærlighed til det kreative, derfor hedder stedet DET KREATIVE VÆRKSTED.

KIG IND I MIT VÆRKSTED

Alle mine værker er til salg, eller er beregnet til udstilling. Giv mig et skriv eller et ring hvis du finder noget du vil se nærmere på, eller hvis du har brug for en dialog vedr. et portræt du gerne vil have malet, jeg har mange gode ideer. Jeg kommer gerne forbi dig med en flok malerier du kan have hjemme på prøve en uges tid, dermed kan du gå og mærke hvad der er had og hvad der er kærlighed.

CV · Jane Andersen (f.1971)

Janes univers spænder vidt. Fra den blide poetiske og sødmefyldte sommerfugleserie hvor maleriet fortæller eventyr i den luftig alfeagtig verden, til de bragende expressive farvemættede billeder hvor der baldres på stortromme og truttes højt i trompet.
Jane maler sine farverige malerier med stor spontanitet, og lader sine følelser og tanker være katalysatoren. Og der blir ikke sparet på noget glæde og latter – sorg og vrede – kærlighed til mennesker og natur danner et samlet indtryk af en sprudlende kreativitet og en livsfortærende kunstner med stor nysgerrighed og glæde ved tilværelsen og den verden vi lever i Jane er uddannet indretningsarkitekt og grafisk designer.
Hun har deltaget på kunstmesser og udstillet mange steder i landet.

UDSTILLINGER

– Galleri Carpe Diem Viborg
– Psykiatrien Gjellerup
– Brix Silkeborg
– Åbne Atelierdøre Silkeborg 2010
– Krifa Randers
– Medborgerhuset Silkeborg
– Kulturspinderiet Silkeborg
– kunst og boligmesse Randers
– Psykiatrien Silkeborg
– Tvillum Scanbirks Kunstforening
– Inbohome Sabro
– Filmbyens kunstforening Århus
– Qvadrart kunstgruppe
– Artville kunstmesse København
– Kulturspinderiet Silkeborg
– Rygcenter Silkeborg
– Kunst Mad og Vin København

– Galleri Habsø
– Galleri Kunstcentrum
– FSL Risskov
– College 360 Silkeborg
– Åbne Atelierdøre 2018
– Åbne Atelierdøre 2020
– Galleri Uggerby Lønstrup 2018
– Muskelsvindsfondens kunstforening Århus
– Rotery
– Kvindemessen Silkeborg
– RIBU – inventar snedkeri A/S
– Art Nordic exhibition 2014
– Art Nordic exhibition 2015
– Art Nordic exhibition 2016
– Sct. Maria huset Vejle

Præsenteret i bogen:
“101 kunstner 2013”, Tom Jørgensen,
Forlaget JA