101 Kunstner

101 Kunstner

Billedkunstner

Jane Andersen

Janes poetiske og sødmefyldte sommerfugleserie, hvor maleriet fortæller eventyr i en luftig alfeagtig verden overstås aldrig. Der er minimalistisk udførligt næsten fotografiske detaljer, som brager op imod en ekspressionistisk baggrund, der grænser til noget syret raderet. Jane maler sine farverige malerier med stor spontanitet, og lader følelser og tanker være katalysatoren. Siden “tæmmer” hun udtrykket ved minutiøst at skildre sommerfuglens porøsitet.

Sommerfuglen balancerer på en knivsæg, på en finger, i en hånd eller et luftrum, hvor kun beskueren ved den har et kort og intenst liv. Sommerfuglen ved det ikke, den lyser og glitrer med al sin skønhed og livslyst. Puppen er væk!

Man fornemmer en følsom og kærlig sjæl i Janes værker hvor glæde og latter – sorg og vrede – kærlighed til mennesker og natur, danner et samlet indtryk af en sprudlende kreativ og livsfortærende kunstner med stor nysgerrighed og glæde ved tilværelsen og den verden vi lever i.

Jane er til stede i sit værk, som er skabt med hjertet.

Jane Andersen er uddannet indretningsarkitekt og Multimedie Designer. Hun har deltaget på flere kunstmesser og udstillet mange steder i landet.

af maler og skribent Lisbet Winther

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *